Vprašanja kupcev

Ali je plastika res brez BPA oz. BPA FREE?
Plastika iz katere je izdelana športna plastenka Aquavallis je Polipropilen (PP) in nosi oznako 5. Polipropilen spada med najboljše plastične materiale in se lahko uporablja za izdelke, ki so v stiku z vodo in ostalimi živili.  
+ Prikaz oznak plastičnih materialov

Ali je plastenka Aquavallis boljša od plastenk, ki jih lahko kupim v trgovskih centrih in nosijo oznako 7 in napis "Brez BPA"?
Da! Plastenke, ki so sicer lično oblikovane ter poslikane z vabljivimi barvnimi motivi, so večinoma izdelane iz polikarbonata in nosijo oznako 7. Oznaka 7 predstavlja skupino drugih polimernih materialov. Eden izmed teh je tudi polikarbonat za izdelavo katerega je nujno potreben BPA oz. je BPA kar glavna sestavina. Ali torej verjameš proizvajalcu, da plastenka ne vsebuje BPA, saj je za izdelavo plastenke dejansko potreben BPA oz Bisfenol A.
Plastenka Aquavallis je po drugi strani narejena iz vrhunskega polipropilena, ki se tudi drugače uporablja za izdelke, ki so v stiku z živili in predvsem za izdelke za otroško hrano in igrače.

Kako naj vem, da je potrebno filter zamenjati?

Ko postaja filtracija vode skozi filter otežena, je to prvi znak, da se filtru izteka življenjska doba. Dejansko pa se filter na samem koncu popolnoma "zamaši" in filtracija sploh ni več mogoča.

Kako vem, da filter še vedno deluje in mi zagotavlja čisto pitno vodo?
Filter zagotavlja čisto pitno vodo skozi celotno življenjsko dobo oz. vse dokler lahko skozenj vodo filtriramo. Temu pravimo t.i. samozapornost filtra, saj ob koncu življenjske dobe ne prepušča več vode.

Odpravljam se v Nepal in Tibet, kjer so v vodi prisotne bakterije Giardia lamblia. Ali me bo plastenka Aquavallis varovala pred to bakterijo?
Filter, ki je vgrajen v športno plastenko Aquavallis zadržuje vse vrste bakterij in virusov, tudi bakterije Giardia lamblia, ki jih najdete v Nepalu in Tibetu. Športno plastenka je bila v Nepalu že preizkušena. Skupina šestih Slovencev si je med tritedenskim trekingom dnevno pripravljala oz. filtrirala vodo za naslednji dan. Nihče ni imel prebavnih motenj.
+ Več o Giardia lamblia

Kaj naj storim po uporabi filtra?
Po uporabi filtra, tega odstrani iz plastenke in ga posuši. Posušen filter shrani do prihodnjič, ko ga boš zopet potreboval. To storiš v primeru, da filtra ne uporabljaš vsakodnevno. Če pa filter uporabljaš vsak dan, ga vmes ni treba sušiti.

Ali lahko plastenko operem v pomivalnem stroju?
Plastenko je najbolje sprati z blago koncentracijo detergenta. V kolikor ga boste dali v pomivalni stroj, je potrebno vedeti, da se lahko oblika plastenke zaradi visokih temperatur deformira.
Pozor! Filtra ne perite v nobenem primeru, saj se njegove lastnosti spremenijo in filter ne more več 100% zagotavljati zaščite pred neželenimi snovmi, ki so prisotne v vodi.

Zakaj voda iz plastenk ni primerna za vsakodnevno uporabo?
Pri kontroli vode v plastenkah se praviloma preverja le od 50 do 60 kemikalij, medtem ko lahko vsebuje plastenka tudi od 700 do 800 različnih snovi. Koncentracije nevarnih snovi v plastenkah se povečujejo, če je voda v njih dlje časa ter če jih shranjujemo na soncu in svetlobi. Posebej poleti se je temu težko izogniti.Samo Chromy: (03) 898 21 48
David Koren: (03) 898 21 52
E-pošta: info(a)aquavallis.si

Aquavallis filtri za pripravo čiste pitne vode

Aquavallis je program najsodobnejših filtracijskih sistemov, ki z uporabo nanotehnologije dokazano zagotovijo kar 99,999999 % čisto vodo.

Aquavallis filtri za pripravo čiste pitne vode

HTZ je največje invalidsko podjetje v Sloveniji in z nekaj več kot 1000 zaposlenimi tudi največje hčerinsko podjetje v Skupini Premogovnik Velenje.Nakup športne plastenke Aquavallis je možen v naši spletni trgovini , najdeš pa jo tudi na policah v Mercator centrih in trgovinah Sanolabor.