Nasveti za uporabo

Kako uporabljati športno plastenko Aquavallis?
Pred prvo uporabo športno plastenke, le to najprej speri z vodo. Po vstavljanju filtra v plastenko, tudi tega še enkrat speri, tako da plastenko popolnoma sprazneš skozi filter. Če opaziš črno-sivo obarvanost vode, je to zaradi spiranja manjših količin aktivnega oglja. Aktivno oglje je sestavni del filtrirnega materiala in je popolnoma neškodljivo.

Za pripravo pitne vode, odvij pokrov plastenke in jo napolni z vodo. Primerno zapri in dobro privij pokrov s filtrskim vložkom ter odpri pokrovček za pitje. Tvoja plastenka je pripravljena, da narediš prvi požirek.

Zamenjava filtrskega vložka Aquavallis
Življenjska doba vašega filtrskega vložka Aquavallis zavisi predvsem od kvalitete oz. onesnaženosti filtrirane vode. Bolj kot je voda onesnažena, manj jo bo mogoče prefiltrirati. Vsekakor pa je filtrski vložek priporočljivo zamenjati po 500 polnjenjih.

Število polnjenj:
0.5 L plastenka: 650 polnjenj
0.65 L plastenka: 500 polnjenj
1 L plastanka: 325 polnjenj
Seveda je število polnjenj direktno povezano s kvaliteto oz. onesnaženostjo filtrirane vode. Bolj kot je voda onesnažena, manj jo bo mogoče prefiltrirati.

- Pomembno -
Če ima filtrirana voda čuden okus ali vonj ali če je filtracija počasna, je potrebno zamenjati vaš filtrski vložek Aquavallis.

Ne priporočamo
- V vodnih virih po svetu so lahko prisotne različne škodljive snovi. Čeprav sami zaupamo v naš izdelek, pa vedite, da je vseeno potrebno vedeti kakšno vodo boste filtrirali. Odločitev je vaša.
- V plastenko oz. skozi filtrski vložek ne toči vroče vode.
- Plastenke ali filtrskega vložka ne dajaj v pomivalni stroj, zamrzovalnik ali mikrovalovno pečico.

Čiščenje
Čeprav je plastenko (brez filtrskega vložka) mogoče opravi v pomivalnem stroju, pa tega dolgoročno ne priporočamo, saj lahko pride do poškodb (vizualnih in funkcionalnih) in posledično do slabega tesnenja. Priporočamo, da prazno plastenko opereš z blago raztopino detergenta in mlačne vode ter temeljito spereš pred ponovno uporabo. Podobno operi tudi pokrov (brez filtra). Filtra ne pomivaj, ker se bo trajno poškodoval in bo neuporaben.

Shranjevanje bidona
Pred shranjevanjem je potrebno filter posušiti. Filter lahko posušite na soncu ali radiatorju. Filtra ne sušite na drugih virih toplote, kjer bi lahko bila temperatura nad 60°C.Samo Chromy: (03) 898 21 48
David Koren: (03) 898 21 52
E-pošta: info(a)aquavallis.si

Aquavallis filtri za pripravo čiste pitne vode

Aquavallis je program najsodobnejših filtracijskih sistemov, ki z uporabo nanotehnologije dokazano zagotovijo kar 99,999999 % čisto vodo.

Aquavallis filtri za pripravo čiste pitne vode

HTZ je največje invalidsko podjetje v Sloveniji in z nekaj več kot 1000 zaposlenimi tudi največje hčerinsko podjetje v Skupini Premogovnik Velenje.Nakup športne plastenke Aquavallis je možen v naši spletni trgovini , najdeš pa jo tudi na policah v Mercator centrih in trgovinah Sanolabor.